Útmutató
Néhány tipp a szótár használatához

1.) Ha nem vagy biztos egy szó helyesírásában, használj csillagot (*)!
Pl.: A „outrageous” szó vége elég nehéz. Ha nem vagy biztos a helyesírásában, akkor a keresőmezőbe így írd be: outrage*

A csillagot használhatod a szó előtt és után egyaránt.

A „* out”-ra történő keresés azokat a kifejezéseket fogja megjeleníteni, amelyek ne a a második részében az „out” megtalálható.

Példák:
Keresés: over
Találat: az over szó és a minden olyan kifejezés, amiben az over különállóan megtalálható. Pl.: take over, over the horizon

Keresés: *over
Találat: az over szó és minden olyan szó vagy kifejezés, aminek a vége „over”-re végződik. Pl.: lover, cover, hangover, take over

Keresés: over*
Találat: az over szó és minden olyan szó vagy kifejezés, aminek az eleje „over”-rel kezdődik. Pl.: overall, over-eating, over there

Keresés: *over*
Találat: az over szó és minden olyan szó vagy kifejezés, amiben megtalálható az „over” karaktersorozat. Pl.: a „controversial” szó is megtalálható lesz.

2.) Ha több szót is szeretnél megkeresni, akkor maximum 3 szóig egyszerre is kereshetsz:
pl.: play refuse opinion (vessző nélkül írd be a szavakat)

A szótár használata:A szótárat igyekeztünk a lehető leginkább felhasználóbarát módon kialakítani. Hogy egy angol szónak ne kelljen egyszerre nagyon sok jelentését megtanulnod, csak a szavak adott szófajnak megfelelő jelentéseit tüntetjük fel: az igéknél csak a cselekvést, történést kifejező-, a főneveknél csak a főnévi-, a mellékneveknél pedig csak a jelzői jelentéseket.

Szótárunk egyebekben is eltér a hagyományostól. Az általában használatos szótáraknál ismert angol-magyar, magyar-angol keresési irányok nálunk nem a megszokott módon működnek, a mi képes, hangos szótárunk valójában csak angol-magyar szótár. A magyar-angol beállítás ugyanis pusztán egyfajta emlékeztető, azt a célt szolgálja, hogy az angol szavak magyar jelentéseiben keresse a megadott szövegrészt. Így tudod visszaidézni azokat az angol szavakat, amelyeknek csak a magyar jelentésére emlékszel.

A szótárunk ugyanakkor a haladó tanulók számára egynyelvű szószedetként is használható. Ezzel fejlesztheted tovább szókincsedet, kifejezési készségedet.

A szótárban az magyar jelentésekre kattintva, egyszerűen és gyorsan újabb kereséseket tudsz indítani. Az angol meghatározásnál pedig minden egyes külön szóra rá tudsz kattintani.